Διευκόλυνση Πρόσβασης για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)
Μεγέθυνση – Σμίκρυνση.

Για να αυξήσετε το μέγεθος των κειμένων, χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις του φυλλομετρητή σας (browser). Στους περισσότερους φυλλομετρητές, το μέγεθος αυξάνεται από το πληκτρολόγιο με ταυτόχρονο πάτημα των πλήκτρων Ctrl και + (συν), ενώ αντίθετα μειώνεται με ταυτόχρονο πάτημα των πλήκτρων Ctrl και – (μείον). Εναλλακτικά, πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση και σμίκρυνση. Με ταυτόχρονο πάτημαCtrl και 0 (μηδέν), επιστρέψτε στο αρχικό μέγεθος.

Μεγέθυνση: Ctrl και +

Σμίκρυνση: Ctrl και

Αρχικό μέγεθος: Ctrl και 0

Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε το πλήκτρο με το “Α” , στην εργαλειοθήκη πρόσβασης ΑΜΕΑ, που βρίσκεται στο αριστερό τμήμα της κάθε σελίδας.  Με την επαναχρησιμοποίηση του “Α” επανέρχεστε στο αρχικό μέγεθος.

 

Ρύθμιση Αντίθεσης.

Για να επιτύχετε υψηλή αντίθεση στους περισσότερους φυλλομετρητές (browsers), πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα αριστερό ALT, αριστερό SHIFT και PRINT SCREEN. Με τα ίδια πλήκτρα μπορείτε να απενεργοποιήσετε την υψηλή αντίθεση.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο   ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ  στην εργαλειοθήκη πρόσβασης ΑΜΕΑ, που βρίσκεται στο αριστερό τμήμα της κάθε σελίδας. Επίσης με τη χρησιμοποίηση του πλήκτρου  ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ μπορείτε να αποχρωματίσετε τις σελίδες.